Purhab szigetelés Balatonszabadin. Családi házak födém és tetőszigetelése, ipari létesítmények tető, hő és víz szigetelése purhabbal Balatonszabadin!

Egész évben folyamatos akciókkal várjuk minden kedves régi és új partnerünket!

Szolgáltatásaink:

Purhab szigetelés felhasználási területei

Lapostető szigetelés

Lapostető szigetelés esetében az időjárási viszontagságoknak kitett felületen a gyakorlati tapasztalat alapján mindenképpen szükséges kontakt tapadó híd kialakítása.

Bővebben

Lapostető szigetelés zárt cellás szórt purhabbal


Melyek a legfontosabb szempontok, mielőtt eldöntenénk, hogy milyen szigetelést válasszunk?

- Legyen a lehető leghatékonyabb, hiszen hosszú távban gondolkodunk
- Lehetőleg minél költséghatékonyabban szeretnénk megoldani
- Fontos az is, hogy hosszú ideig ne legyen szükség javításra, hiszen az ismét költséget -és felfordulást jelent
- Minél gyorsabban legyünk túl rajta
- Környezetbarát és egészséges legyen
    ….és még sok szempont van, mindenkinél más a körülmények és egyebek függvényében.

Lapostető szigetelés kivitelezése előtt a felület előkészítésénél mire kell odafigyelni?


Lapostető szigetelés esetében az időjárási viszontagságoknak kitett felületen a gyakorlati tapasztalat alapján mindenképpen szükséges kontakt tapadó híd kialakítása. Ennek hiányában nem ajánlatos víz és hőszigetelést kivitelezni szórt purhabbal. (Még akkor sem, ha bizonyos alapanyaggyártók szerint elegendő az egyszerű előkészítés! (víz, zsír- és pormentesítés)

Miért olyan fontos a kontakt hidat kialakítani a purhab szórás megkezdése előtt?

A födémszerkezetet a nagy hőingások erőteljes mozgásra kényszerítik. (összehúzódás a nagy hidegben, tágulás a tűző napon, egy ponton történő terhelés hatására stb.)
A szórt purhab ezeket a fizikai hatásokat képes tökéletesen kivédeni, mivel egybefüggő, dilatációtól és illesztésektől mentes lesz a felület, továbbá rendkívül rugalmas is.
Azonban a tökéletes tapadás a szórt purhab szigetelésnél elengedhetetlen feltétele a hibátlan szigetelésnek!
Egy régebbi szigetelés maradványait, melyek akadályozzák a megfelelő tapadást, el kell távolítani: az idők során rátelepedett mohát, gazt, esetleges ottmaradt építési törmeléket, más típusú szigetelésnél alkalmazott kavicsréteget, egyebeket.

A felületen ottmaradó szerves anyagok bomlási folyamatai közben gázok képződnek.
Ez a folyamat meggátolja, hogy a purhab szigetelés kellő biztonsággal tapadjon az új vagy régi tetőszigetelés, födémszigetelés felületéhez.

A purhab szigetelés kivitelezése során az alapvető hibák forrása mindig az, hogy figyelmen kívül hagyjuk a szigetelendő felület állapotát, a lapostető felületének igénybe vételét, a szélsőséges környezeti hatásokat, az alapanyagok (komponensek) tulajdonságait, továbbá ezek összeépíthetőségeit.

Mire számíthatunk, ha „megspóroljuk” a kontakt híd kialakítását lapostető szigetelésnél?


Ennek az lesz a következménye, hogy a nem megfelelően előkészített felület miatt a felhordott purhab szigetelés bizonyos pontokon elválik a kezeletlen felületről. Sajnos ezt egy ideig nem is érzékeljük, hiszen a felszínen egybefüggő, hibátlan felületet látunk, ha ellenőrizzük.
Kis idő elteltével azonban kisebb-nagyobb beázásokat fogunk tapasztalni, ugyanis a kémények, tetőkibúvók, villámhárítók, antennák mellett a víz utat fog találni és beszivárog az egybefüggő purhab szigetelés alá ott, ahol nem tökéletes a tapadás.

Ön hiába fizeti meg a legjobb technológiát, ha az alap rossz, a végeredmény sem lesz kielégítő!

A Megapur-Szig Kft több, mint 20 év tapasztalatával, a legmodernebb eszközökkel és alapanyagokkal, összeszokott csapattal áll rendelkezésére! A szórt purhab szigetelés hosszú távra szóló döntés. Bízza megfelelően képzett és minden megfelelő eszközzel, géppel rendelkező szakemberekre.

Válassza a biztonságot és élvezze hosszú távon a hibátlanul kivitelezett lapostető szigetelés összes előnyét!

Tetőtér purhab szigetelése

7-8 cm vastag szórt purhab szigetelés már olyan mértékű energiamegtakarítást eredményez, amelynek köszönhetően a beruházás költsége rövid időn belül megtérül.

Bővebben

Tetőtér purhab szigetelésére keres olyan kivitelezőt, aki gyorsan, jó minőségben és költséghatékonyan dolgozik? Megtalálta!

Több, mint 10 éve foglalkozunk szórt purhab szigeteléssel. A legmodernebb, számítógép által vezérelt GRACO EXP-2 i Elite integrált reaktorral dolgozunk.  Összeszokott csapatunkkal átgondoltan, gördülékenyen megy a munka. Mindenben a gyártói javaslatoknak megfelelően járunk el. Minden munkánkra 10 év garanciát vállalunk. Felszereltségünkről bővebben

Nem szükséges lépésálló szigetelés?

A nyitott cellás purhabról itt tudhat meg többet!

Miért a legelőnyösebb a szórt purhab szigetelés?


- A legrövidebb kivitelezési idővel valósítható meg
- Egybefüggő, illesztés –és dilatációmentes réteget képez
- Nincs páralecsapódás, -nincs penész
- Kiiktatja a hőhidakat, maximális és hosszú távú a szigetelési hatékonyság
- Víz-, hő-, és hangszigetelő réteg egyben
- Lépésálló, terhelhető
- Egészségre nem ártalmas
- Növeli a komfortfokozatot és az ingatlan értékét
- Erősíti a tetőszerkezetet

7-8 cm vastag szórt purhab szigetelés már olyan mértékű (70-75%-os!) energiamegtakarítást eredményez, amelynek köszönhetően a beruházás költsége rövid időn belül megtérül.

A tetőtér szigetelés technológiai háttere


A tetőterek tökéletes hőszigetelésére a szórt purhab technológia a jelenleg leghatékonyabb szigetelési eljárás.
Nemcsak a hideg téli hónapokban, hanem a nyári hőségben is tökéletes komfortérzetet biztosít otthonának. A forró nyári napokon a tetőszerkezet extrém mértékben képes átforrósodni. Ezt megfelelő hőszigetelés nélkül csak rendkívül magas klíma költséggel lehet elviselhető szinten tartani.  A szórt purhabbal szigetelt házaknál az alsó és felső szintek között +/- 2 fok eltérés tapasztalható.

Gondoljuk át! A fűtés és a klíma költségei hónapról hónapra jelentkeznek, télen-nyáron.
A szórt purhab szigeteléssel egyszeri beruházással akár 70 %-os költségmegtakarítást érhet el, – mindezt hosszú távon!
Már az első szezonban érezhető lesz a megtakarítás mértéke, rövid időn belül megtérül, később pedig élvezheti befektetése gyümölcsét.

Mi a gond a régi szigetelőanyagokkal, technológiákkal? Miért érdemes felújítani a szigetelést?


Magyarországon sajnos a legtöbb régebbi építésű ingatlan szigetelését még a régi, szálas szigetelőanyagokkal oldották meg, ami nem biztosít megfelelő hatékonyságú hőszigetelést.
Mi a jelentkező hibák oka? Egyrészt az illesztések, másrészt idővel a szigetelőanyag a saját súlyától „összeesik”, kialakulnak a hőhidak, páralecsapódás keletkezik, ami táptalaja a penésznek.

A másik gyakran jelentkező probléma a vízszigetelésnél jelentkezik. A régebbi típusú szigetelőanyagoknál minden esetben csak illesztéssel, dilatációval lehetett megoldani a kivitelezést. Emiatt rövid időn belül kialakulhat a vízszivárgás, a beázás, ami javításra szorul, nem kevés költséggel.
A zártcellás szórt purhab tökéletes tapadást biztosít. Szórható akár közvetlenül a cserépre, vagy a párazáró fóliára. A szórásos technológiának köszönhetően egy olyan stabil, egybefüggő felületet kapunk, amely statikailag is megerősíti a tetőszerkezetet. Időtálló, növeli az ingatlan értékét.

Jó tudni, hogy ha a tetőteret már beépítettük, csak a cserép leszedésével tudjuk a purhab szórást kivitelezni. Ez plusz munkát jelent ugyan, de sokszorosan meg fog térülni, mindenképpen érdemes meghozni ezt a döntést.

Födém és fal szigetelés purhabbal

Födém szigetelésnél a szórt purhab szigeteléssel közel felére csökkenheti fűtési költségeit!

Bővebben

Födém szigetelés szórt purhabbal

Födém szigetelésnél a szórt purhab szigeteléssel közel felére csökkenheti fűtési költségeit! Ehhez azonban a födém, a padlás szigetelés kiemelt fontosságú! Akár családi házról, akár közületi, ipari épületről, akár mezőgazdasági telepek óljainak, istállóinak tetőszerkezetéről is legyen szó.

Néhány kimagasló előny, amit a purhab szigetelés kínál:
- A kivitelezési idő a legrövidebb
- Egyetlen munkafázisban zajlik a hő-, víz-, és a hangszigetelés
- A szórt purhab egybefüggő felületet képez, nincs illesztés, dilatáció, ahol a víz utat találhatna
- A zártcellás szórt purhabbal már 3 cm rétegben lépésálló is lesz a szigetelés!
- Porhó ellen is véd
- Megszabadulhatunk a rágcsálóktól is, mert nem tudnak beleköltözni
- Nagyfokú hatékonyságot érhetünk el, a fűtési költséget akár felére csökkenthetjük
- A hőszigetelés hatékonyságát a későbbiekben tovább fokozhatjuk további réteg felszórásával, amit a már megspórolt összegből fizethet!
- Egészséges életteret, egyenletes hőmérsékletet biztosít
- Rendkívül gyorsan megtérül a befektetésünk. Már az első fűtési szezonban jelentős költségmegtakarítással számolhatunk
- Hosszú évtizedekig nem lesz gondunk a javítással
- Erősíti az épület szerkezetét, növeli annak értékét, komfortfokozatát javítja.

Ingyenes szaktanácsadással segítünk megtalálni a legjobb megoldást egyedi igényeire is!

Családi házak padlás szigetelése

Jelentős mértékben csökkenthetjük egy jól megválasztott hőszigetelési technológiával fűtési és klíma költségeinket.

Bővebben


A padlás, a födém tökéletes hőszigetelése kulcsfontosságú lépés családi háznál, közületi, ipari épületnél egyaránt. Jelentős mértékben csökkenthetjük egy jól megválasztott hőszigetelési technológiával fűtési és klíma költségeinket.

Csökkentse közel felére fűtési költségeit!


A purhab szigetelés sokkal több, mint tökéletes hőszigetelés! A költséghatékonyságon túl messze a legjobb komfortérzetet biztosítja, valamint búcsút inthetünk végre a penésznek, gombáknak is.
De szintén számottevő összegeket megtakaríthatunk mezőgazdasági telepeken lévő ólak, istállók tetőszigetelésével is.

Így üthetünk két legyet egy csapásra a szórt purhab szigeteléssel! Az ingatlan állagának javítása, értékének növekedése és a hosszú távon (akár 15 év!) kiváló minőségben teljesítő hőszigetelés már csak hab a tortán.

Miért a zárt cellás szórt purhab szigetelés a legjobb döntés?

- Extra gyors kivitelezési idő
- Kiváló ár/érték arány
- Egyszeri felvonulással lezajlik a hő-, víz-, és a hangszigetelés (igény szerint)
- A purhab egybefüggő, illesztésektől mentes felületet képez
- Egyedülálló módon kitölti a legapróbb helyeket, a nehezen hozzáférhető zugokat is
- A zárt cellás szórt purhabbal lépésálló szigetelést is készíttethet (meghatározott vastagságú rétegben!)
- Kiváló komfortérzetet, egyenletes hőmérsékletet biztosít
- Nagy fokú energia megtakarítást érhetünk el
- Rendkívül gyorsan, már az első szezonban megtérül a befektetésünk
- Hosszú évtizedekig nem lesz gondunk a javítással
- Erősíti az épület szerkezetét, állagát javítja, növeli az ingatlan értékét.
- Nem marad utána elszállítandó hulladék
- Környezetbarát, nem bocsát ki káros gázokat, anyagokat

A vízszigetelést már kivitelezték? A hőszigetelés a soron következő feladat?

Nem szükséges a lépésálló szigetelés? Van már kialakított közlekedő útvonal a padláson? Önnek a nyitott cellás purhab szigetelés lehet a megfelelő választás!

Hogyan spórolhat akár 40-45%-ot a fűtési és klíma költségből a szórt purhab szigeteléssel?

Ha azt keressük, hogy hová illan el a meleg, a padlást kell szemügyre vennünk. Fűtési kiadásainknak jelentős %-a ugyanis a szigetelés nélküli,- vagy éppen nem megfelelően szigetelt födémen, padláson át szökik ki a zsebünkből.

Érdemes úgy gondolkodni, hogy ha nagy hatékonyságú szigetelési eljárást alkalmazunk, már az első szezonban megtakaríthatjuk azt a pénzt, amivel eddig gyakorlatilag az eget fűtöttük! Hosszú távon pedig hamar termőre fordul a ráfordított összeg. A padlás hőszigetelésére a szórt purhabbal a jelenleg elérhető legjobb megoldást választja!

Csarnokszigetelés szórt purhabbal

Ipari csarnok, sportcsarnok, rendezvénycsarnok, kereskedelmi csarnok, raktárépület szigetelését vállaljuk szórt purhabbal, bárhol az országban.

Bővebben


Csarnokszigetelés szórt purhabbal


Ipari csarnok, sportcsarnok, rendezvénycsarnok, kereskedelmi csarnok, raktárépület
szigetelését vállaljuk szórt purhabbal, bárhol az országban.


A szórt purhabbal kivitelezett csarnokszigetelés jelenleg a leggyakrabban alkalmazott eljárás. Mindent a helyszínre szállítunk, akár pár nap alatt kivitelezzük a munkát. Cégünk, a Megapur-Szig Kft önálló áramforrással, a legmodernebb, számítógép által vezérelt GRACO EXP-2 i Elite integrált reaktorral rendelkezik. A helyszínre szállítjuk a megfelelő áramforrást, melynek energiaköltségét is átvállaljuk!

Miért válasszon minket?

- Akár több géppel, a leggyorsabban kivitelezzük
- Nagy tapasztalat ipari méretű felületek szigetelésében
- Országos lefedettség
- Árajánlat 24 órán belül
- A legmodernebb felszereltség
- Ingyenes szaktanácsadás
- Ingyenes felmérés
- Hétvégi ügyelet
- Összeszokott, rutinos csapat
- Szerződésben vállalt garancia munkánkra
- Költséghatékony megoldások

Válassza Ön is a megbízható, hosszú távon is kifizetődő purhab szigetelést!

Fűtési és hűtési költségei oly mértékben lecsökkennek, hogy garantáltan elégedett lesz döntésével!

Siló, magtár szigetelés

Egy gazdasági vállalkozás esetében létfontosságú, hogy fenntartási költségek minél kevesebb pénzt emésszenek fel, továbbá az is, hogy a kialakuló károkat minimalizálják.

Bővebben


Siló szigetelés, magtár szigetelés purhabbal


Siló szigetelés – Miért szükséges beruházás?

- Beázó, párásodó magtárak
- Penészesedés
- Terménykárosodás
- Jelentős anyagi kár
- Égbekiáltó fűtési és klímaköltségek
- Megfelelni a törvényi előírásoknak

Egy gazdasági vállalkozás esetében létfontosságú, hogy fenntartási költségek minél kevesebb pénzt emésszenek fel, továbbá az is, hogy a kialakuló károkat minimalizálják.

A szigetelés minősége, élettartama mindkettőre hatással van! Jó hír, hogy a purhabbal régi tetőket is szigetelhetünk, valamint a legtöbb esetben nem szükséges eltávolítani az előző szigetelés alapanyagait. A szórt purhabos technológiával 55-70%-os költségcsökkentést is elérhet, valamint a károk jelentős részét is elkerülheti!

A gabonatárolók, silók, magtárak nagy részén régi a tetőszerkezet. A hagyományos szigetelési eljárások jellemző velejárója, hogy pár év elteltével és a karbantartás hiányában javításra vagy cserére szorul. A szigetelőanyag “összeesik”,  a csapadékvíz beszivárog, hőhidak keletkeznek, páralecsapódás jön létre és penészesedés jelenik meg, ami kárt tesz a terményekben.
A csavarokkal rögzített trapézlemezes megoldások hátránya, hogy minden egyes csavar egy-egy beázási ponttá válik. A lemezek dilatációs mozgása kitágítja a lyukakat, a víz pedig utat talál magának.  Egy átlagos méretű magtár tetőfelületén több ezer csavarlyuk van! A szórt purhab tökéletes alakkövető, javítja a tetőszerkezet hiányosságait, befedi a csavarokat is, nem hagyva utat egy csepp víznek sem!

Egybefüggő, illesztés és varratmentes felület jön létre, ami hosszú távra (évtizedekre!) megoldja a gabonatárolók, magtárak egyidejű hő- és vízszigetelését. Folyamatos, egyenletes hőmérsékletet biztosít, és a páralecsapódást is megszünteti, majd megelőzi. “Együtt mozog” az épülettel, növeli annak értékét és élettartamát. Biztonságos, önkioltó, B2-es tűzvédelmi minősítés.


KÉRJE INGYENES ÁRAJÁNLATUNKAT

TOVÁBBI INFORMÁCIÓKÉRT HÍVJON MOST

Purhab szigetelés árak Balatonszabadin

Egy árajánlat árképzése minden esetben függ a projekt volumenétől, legyen az lakossági, vagy közületi-ipari megbízás! Vegye fel kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal, és megismerve a kivitelezés minden részletét, a minőség megtartása mellett igyekszünk megadni a legkedvezőbb árajánlatot!

Az árak minimum 120m2-es felületre vonatkoznak. Az ajánlat tartalmazza az anyagárat, a munkadíjat. A purhab szigetelés ára függ a felület minőségétől, előkészítésétől, hozzáférhetőségétől, és egyéb kiegészítő munkáktól.

1m2 felület, 1cm vastagságban = 300Ft-1300Ft
(függően a hab típusától, a felület méretétől, kivitelezést nehezítő körülményektől)

Az áraink nettó árak, nem tartalmazzák a 27%-os ÁFA-t!

  • Minőségi garancia
  • Pontos határidő
  • Szakképzett csapat
  • Korszerű géppark
  • Országos referenciák
  • Megbízhatóság
Géppark

Felszereltségünk a legmodernebb szórt purhab szigetelés kivitelezésére

Ehhez a technológiához elengedhetetlen a nagy teljesítményű áramforrás, más néven ipari áram. Amennyiben a felvonulási területen nem áll rendelkezésre, ez nálunk nem okoz fennakadást.

Cégünk, a Megapur-Szig Kft önálló áramforrással, a legmodernebb, számítógép által vezérelt GRACO EXP-2 i Elite integrált reaktorral rendelkezik.

A helyszínre szállítjuk a megfelelő áramforrást, melynek energiaköltségét is átvállaljuk!


20 egyedülálló érv a szórt purhab szigetelés mellett1. Nagyfokú hatékonysággal csökkenti a fűtés és hűtés költségeit, ráadásul rendkívül gyorsan megtérül a befektetés. Már az első fűtési szezonban számottevően lecsökken a fűtés költsége a kiváló hőszigetelésnek köszönhetően.

2. Egyaránt használható régi és új építésű épületeknél, hagyományos és könnyűszerkezetes tetőknél, lapostető, tetőtér, padlás, szarufák közötti szigetelésnél.

3. A többi hagyományos szigetelési eljárásnál gyakori problémaként jelentkező beázásokat megszünteti, melyek az összeillesztések mentén idővel utat találó víz miatt keletkeznek.

4. A purhab szigetelés súlya elenyésző, ezért kiválóan használható bármilyen típusú tető szigetelésére is.

5. Az egybefüggő, erős, mégis rugalmas szigetelőréteg meg is erősíti a tető szerkezetét.

6. Egybefüggő felületének köszönhetően 100 %-osan kiküszöbölhetjük az összeillesztések mentén gyakran kialakuló ún. hőhidak kialakulását. A hőhidak mentén, a hidegebb részeken lecsapódó pára okozza a penészesedést. Az energiaveszteség mellett ez komoly egészségügyi problémákat is okoz. A kiváló hőszigetelés mellett egészséges is lesz az épület, ha purhabbal szigeteljük.

7. A szórt purhab szerkezetéből adódóan a páraszellőzés is megoldódik, a páratartalom kiegyenlített lesz, ami kellemes komfortérzetet biztosít.

8. Rendkívül jó, B2 Tűzvédelmi besorolású, nem táplálja a tüzet.

9. A hosszú távon is kiváló hatásfokú szigetelést biztosító purhab szigetelés jelentősen megnöveli az ingatlan értékét.

10. A zárt cellás szórt purhab lépésálló szigetelést biztosít, mely nagymértékben terhelhető, így pl. lakott tetőterek egyidejű hő-, hang- és vízszigetelésére is kiválóan alkalmazható.

11. Könnyűszerkezetes épületek, ipari csarnokok lapostető szerkezetének gyors szigetelésére is a leghatékonyabb megoldás összevetve a hagyományos szigetelési eljárásokkal.

12. Rendkívül könnyen és tökéletesen tapad szinte bármilyen felületre – természetesen ahol szükséges, a megfelelő tisztítást-előkészítést követően.

13. A tető felületét éri nyáron az erős napsütés, télen a fagy, a hideg. A rendkívül rugalmas, dilatációk nélkül egybefüggő rétegben felhordott purhab 100%-ban kivédi a tetőt érő nagyfokú hőmérsékleti különbségekből eredő mozgásokat.

14. A profi technikának és eszközöknek köszönhetően, megfelelő szakmai tudás birtokában felhordása rendkívül gyors könnyű és egyszerű művelet.

15. Az esetleges rozsdás felületeken megakadályozza a további korróziót.

16. Tény, hogy nem a legolcsóbb szigetelési eljárás, de ha utánaszámolunk, mindent összevetve mégis a legjobb ár/érték arányt találjuk, ráadásul a leggyorsabb megtérülési rátával!

17. A felhordott purhab réteg évtizedekig megtartja alakját és vastagságát, hosszú idő után sem „esik össze”.

18. A kivitelezés során és azt követően is minimális hulladék keletkezik. Ezzel jelentős takarítási és szállítási költséget takaríthatunk meg.

19. Amennyiben szükséges, nagynyomású mosóval is megtisztíthatjuk.

20. A szórt purhab szigetelésre cégünk 10 év garanciát vállal!

csak_varosok_Referencia munkáink  
Referencia munkáink  
TOP